Pogoji uporabe

Definicije

Start3DPrint je spletna trgovina, ki jo upravlja Rdeči Zmaj, Žiga Krumpestar s.p., Betonova 2, 4000 Kranj (v nadaljevanju ponudnik).

Uporabnik je pravna ali fizična oseba (potrošnik), ki uporablja storitve spletne trgovine
Start3DPrint.
Uporabnik se prijavi z uporabniškim imenom in geslom. Geslo je znano samo uporabniku, ki ga določi ob prvi prijavi v spletno trgovino
Start3DPrint. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v svojem imenu in s svojim geslom nastopal samo on oziroma oseba, ki je pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine
Start3DPrint določajo pogoje prodaje in nakupa izdelkov med ponudnikom in uporabnikom in so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov in Obligacijskim zakonikom.
Šteje se, da z oddajo naročila v spletni trgovini
Start3DPrint uporabnik sprejema te splošne pogoje poslovanja.


Cene:
Vse cene so v evrih in vključujejo davek na dodano vrednost. Veljajo cene, ki jih uporabnik potrdi pri naročilu v spletni trgovini. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer prodajnih akcij in posebnih popustov).


Naročanje:

Uporabnik lahko blago naroča v spletni trgovini Start3DPrint kadarkoli - 24 ur na dan, 7 dni v tednu.


Plačilne metod:

  • Plačilo z nakazilom na transakcijski račun - Po prejetem plačilu vam dostavimo blago skladno z dobavnim rokom. Veljavnost naročila v primeru plačila z nakazilom na transakcijski račun je 5 dni. V primeru, da ne prejmemo plačila v petih dneh, obravnavamo naročilo kot neveljavno;
  • Plačilo po povzetju - Če se odločite za gotovinsko plačilo ob prevzemu, morate biti ob prevzemu, ne glede na vrednost naročila, osebno prisotni.

 

Osebni prevzem blaga:
Osebni prevzem blaga je na sedežu podjetja v Kranju, Betonova 2. Ko je naročilo pripravljeno za prevzem, vas obvestimo po elektronski posti.

Dostava:
Spletna trgovina
Start3DPrint želi čim bolj ustreči željam vseh naših kupcev, zato vam kupljeno blago dostavimo na vaš naslov na območju Slovenije naslednji delovni dan po vašem opravljenem nakupu, če je blago na zalogi in če je naročilo prejeto do 11:00 ure. V nasprotnem primeru vas obvestimo o točnem datumu dostave.

V primeru, da ob dostavi kupec na dogovorjenem naslovu ni navzoč, blago lahko veljavno prevzame polnoletna oseba, ki živi v istem gospodinjstvu skupaj s kupcem, oziroma druga oseba, ki ima pooblastilo za prevzem. Oseba, ki prevzame dostavljeni izdelek, prevzem izdelka ter prevzem vseh spremljajočih dokumentov potrdi s podpisom tovornega lista, zraven pa navede svoje ime, priimek ter datum prevzema.
V primeru, da ob času dostave niste prisotni, vam dostavna služba pusti obvestilo. Rok za prevzem pošiljke je pri Pošti Slovenije 15 dni.

 

Pogodba o nakupu:
Pogodba o nakupu se hrani na sedežu podjetja v elektronski obliki. Uporabniku je dostop omogočen preko uporabniškega računa. V primeru, da te možnosti nima, lahko dobi vpogled v pogodbo na sedežu podjetja, po predhodni najavi.


Garancija:
Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu.

Garancijo lahko uveljavljate z garancijskim listom, ob upoštevanju navodil za uporabo, neposredno pri pooblaščenih servisih, ki so navedeni na garancijskem listu.
Garancijski roki so navedeni na garancijskem listu.
Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije.

Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh po prejemu blaga ponudniku pisno sporoči odstop od nakupa, in sicer na kontakni e-naslov problems@start3dprint.si.

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora prejeto vrniti ponudniku v 7 dneh po sporočilu. Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Razen če sta se pogodbeni stranki dogovorili drugače, potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe v primerih:

·  pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnih potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe,

V kolikor je blago vrnjeno skladno s pogoji, ponudnik vrne celotno kupnino po prejemu blaga, oziroma najkasneje v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Potrošnik mora blago vrnit na naslov:

Start3DPrint

Rdeči Zmaj, Žiga Krumpestar s.p.
Betonova 2
4000 Kranj

Ponudnik ne sprejema pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki nimajo jasno označene avtorizacijske kode za vračilo blaga.


Reklamacije, pritožbe in spori:
Reklamacije, ki niso povezane s pravico do odstopa od nakupa ali pritožbe lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti na naslov problems@start3dprint.si.
Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je reklamacijo oz. pritožbo prejel in sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.


Sprememba pogojev:
Z uporabo te spletne trgovine se z navedenimi pogoji strinjate. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne trgovine ne uporabljate.

Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogojev uporabe s posodobitvijo te objave.


Varovanje podatkov:
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil. Kupec jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov podjetju Rdeči Zmaj, Žiga Krumpestar s.p., ki upravlja spletno trgovino
Start3DPrint odgovarja za škodo, nastalo zaradi netočnih oziroma neresničnih podatkov.


Pravica do zasebnosti:
Ponudnik se zavezuje k varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Vsi podatki, pridobljeni preko spletnih strani spletne trgovine
Start3DPrint, bodo uporabljeni izključno za poslovanje spletne trgovine Start3DPrint in za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.


Komunikacija:
Obvestila o mesečnih akcijah in reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil ter obvestil o mesečnih akcijah, bo ponudnik brezpogojno upošteval.


Odveza odgovornosti:
Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in posodobitev podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko izdelki, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o morebitnih spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka in sodijo zgolj kot informativni prikaz izdelka.